Označování potravin 2023

Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde
  • Lektor

  • Popis
    doc. Ing. Kamila Míková, CSc., Ing. Tereza Fišerová, Mgr. Karolína Mikanová, Mgr. Ing. Eva Singrová
  • Místo konání

  • Region:
    Praha
  • Adresa:
    On-line
Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde

Popis kurzu Označování potravin 2023

Informační systém o označování potravin (FLIS)
doc. Ing. Kamila Míková, CSc.
Označování potravin patří mezi nejsložitější oblasti v rámci potravinového práva v Evropské unii. Požadavky na označování potravin jsou upraveny jednak na horizontální úrovni, kdy jsou stanoveny obecné požadavky platné pro všechny potraviny, a dále na vertikální úrovni, kdy v různých právních předpisech se stanoví zvláštní požadavky pro určité druhy potravin (nařízení, směrnice, komoditní vyhlášky). Řada institucí vytváří pro uživatele různá vodítka a návody které mají pomáhat při označování balených potravin. Evropská Komise vypracovala Informační systém o označování potravin (Food Labelling Information System - FLIS). Ten poskytuje uživatelsky přívětivé a rychlé IT řešení. Cílem prezentace je seznámit účastníky s tímto systémem a ukázat jeho praktické využití.

Jak se vyznat ve značení přídatných látek
Ing. Tereza Fišerová
Označování přídatných látek na etiketách potravinářských výrobků se může zdát jako jednoduchá záležitost. Praxe nám dokazuje, že výrobci často netuší o základních pravidlech, které vyplývají z evropské legislativy o potravinářských přídatných látkách. Dozvíte se, co je potřeba vědět o značení přídatných látek, uslyšíte typické příklady z praxe a další zajímavosti o přídatných látkách.

Dobrovolné informace u potravin – zdravotní a výživová tvrzení a tzv. léčebná tvrzení
Mgr. Karolína Mikanová
Představení provázání legislativních předpisů, týkajících se této tématiky. Dostupné zdroje, status tvrzení k rostlinným složkám a jak k nim přistupovat.

Nejčastější chyby a kauzy z poslední doby z pohledu dozorového orgánu
Mgr. Ing. Eva Singrová
Státní zemědělská a potravinářská inspekce je orgánem státního dozoru zejména nad bezpečností, jakostí a řádným označováním potravin. Označování potravin představuje důležitou komunikační linku mezi výrobce a spotřebitelem. Na základě správného označení může spotřebitel učinit informovaný výběr potraviny, která vyhovuje jeho individuálním potřebám. Nedostatky a chyby v označování vedou nejen ke klamání spotřebitele, ale nesprávné označení a z něj plynoucí nevhodné použití potraviny může v některých případech ohrožovat zdraví spotřebitelů.
Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde

Kontaktovat firmu - Verlag Dashöfer, nakladatelství, s.r.o.

Váš email:
Váš dotaz:
Kontrola proti spamu. Kolik je devět a osm ? Součet zapište číslicemi.

Dodavatel veřejného kurzu

Verlag Dashöfer, nakladatelství, s.r.o.

Prosíme zmiňte EduCity
při kontaktování dodavatele

Adresa

Evropská 423/178, 160 41 Praha 6

Kontakty


*Objednávka kurzu či žádost o více informací je zaslána přímo dodavateli vzdělávání. Ceny kurzů bez slev na EduCity jsou stejné jako u dodavatelů. Uplatnění slev u LAST MINUTE a Akčních kurzů pouze při objednání přes EduCity.