Grafické modulové schéma v oblasti potravin naleznete
zde.
Komu je kurz určen?
Pracovníkům potravinářských podniků a výrobcům obalů (obaly určené zejména pro přímý kontakt s potravinami). Vhodné zejména pro pracovníky zodpovědné za kvalitu, hygienu a vývoj, vedoucí a členy týmu HACCP.
Co Vám kurz přinese?
- Aktualizaci legislativních požadavků, trendů a požadavků standardů a norem (IFS a BRC, ČSN EN 15593) pro materiály přicházející do kontaktu s potravinami a potravinářskými surovinami.
- Identifikaci aktuálních požadavků pro výrobce potravin a pro výrobce primárních obalů.
- Identifikaci nejčastějších neshod zjišťovaných při auditech výrobních závodů (potraviny a obaly).
Požadavky na vzdělání a praxi:
Vysokoškolské vzdělání - potravinářského, veterinárního, medicínského nebo hygienického směru, doporučená praxe v potravinářské výrobě nebo výrobě obalových materiálů určených pro přímý kontakt s potravinami, resp. potravinovými surovinami, minimálně 2 roky, nebo SŠ vzdělání potravinářského, veterinárního, medicínského nebo hygienického směru, doporučená praxe v oboru 4 roky.
Povinné předchozí absolvování kurzů:
Není požadováno.
Obsah kurzu:
- Legislativní požadavky na materiály přicházející do kontaktu s potravinami (EU, ČR), prohlášení o shodě, migrační testy
- Požadavky ČSN EN 15593 Obaly- management hygieny ve výrobě obalů pro potraviny
- Požadavky BRC (Global Standard pro obalové materiály; (Issue 4))
- Požadavky BRC a IFS pro výrobce potravin ve vztahu k obalovým materiálům
- Praktické příklady nejčastějších neshod z auditů výrobců obalů a výrobců potravin
Doba trvání kurzu:
1 den
Odborný garant:
Dr. Ing. Leona Petrová
Metody výuky:
Výklad, případové studie.
Forma ukončení:
Účastník při splnění 80 % docházky a úspěšném zvládnutí závěrečného testu obdrží osvědčení o absolvování kurzu.
Doporučení:
Kurz je doporučen držitelům personálních certifikátů k recertifikaci.
Bližší informace:
Jana Kvapilová, tel.: +420 221 082 231
kvapilova@csq.cz