Bezpečnost potravin je důležitá pro všechny potravinářské provozy. Splnit požadavky všech standardů je ale velmi náročné. Po absolvování kurzu Manažer bezpečnosti potravin se budete v požadavcích potravinářských standardů perfektně orientovat.
Komu je kurz určen?
Vedoucím pracovníkům a pracovníkům řízení jakosti potravinářských firem, pracovníkům řízení jakosti firem souvisejících se zpracováním potravin, dodavatelům provozovatelů potravinářských podniků, odpovědným osobám stravovacích zařízení, pracovníkům dozorových orgánů a poradcům systémů managementu kvality v potravinářském průmyslu.
Co Vám kurz přinese?
- Podrobné seznámení se zásadami a zaváděním systému HACCP v potravinářských a stravovacích provozech, v provozech dodavatelů potravinářských podniků.
- Podrobný přehled o zásadách správné výrobní a hygienické praxe v potravinářských a souvisejících provozech podle Codexu Alimentarius.
- Základní orientaci v evropské a české legislativě týkající se bezpečnosti potravin.
- Seznámení s požadavky nejdůležitějších národních i mezinárodních standardů v oblasti bezpečnosti potravin.
Obsah kurzu:
- Systém HACCP – význam, zavádění, realizace, ověřování vhodnosti systému.
- Správná výrobní praxe, správná hygienická praxe, programy nezbytných předpokladů.
- Systém managementu bezpečnosti potravin podle standardu FSSC 22000 – Požadavky normy BRC a jejich výklad.
- Požadavky normy IFS a jejich výklad.
Doba trvání kurzu:
3 dny
Odborný garant:
Ing. Eva Linhartová
Lektoři:
Ing. Eva Linhartová
Forma ukončení:
Účastník při splnění 80 % docházky obdrží osvědčení o absolvování kurzu.
Doporučení:
Úspěšný absolvent kurzu má možnost se přihlásit k
/www.csq.cz/personalni-certifikace/manazer-bezpecnosti-potravin-1>certifikační zkoušce u certifikačního orgánu.
Kurz je doporučen držitelům personálních certifikátů k recertifikaci.
Navazující kurzy:
/www.csq.cz/kurzy/auditor-potravinarskych-procesu>Auditor potravinářských procesů
Grafické modulové schéma v oblasti potravin naleznete
zde.
Bližší informace:
Jana Kvapilová, tel.: +420 221 082 231
kvapilova@csq.cz