Kvalita hraje v potravinářském průmyslu zcela zásadní roli. Na kurzu APP se dozvíte, jak co nejlépe v potravinářských a stravovacích provozech aplikovat zkušenosti a poznatky z náročných auditů používaných v automobilovém průmyslu.
Komu je kurz určen?
Pracovníkům řízení jakosti v potravinářských provozech a organizacích, pracovníkům dozorových orgánů a interním auditorům v potravinářství. Kurz není primárně určen auditorům certifikačních společností, tedy auditorům třetí stranou.
Co Vám kurz přinese?
- Znalost procesního přístupu s ohledem na požadavky mezinárodních standardů na bezpečnost potravin a jeho využití při provádění auditů. Schopnost aplikovat zkušenosti z náročných auditů používaných v automobilovém průmyslu v potravinářských provozech.
- Podrobné návody pro provádění procesních auditů, systémových auditů a auditů výrobků.
- Pohled na hospodárnost procesů a náklady na jakost.
- Odpověď na otázku, proč auditovat procesy a proč systémový audit nestačí.
- Schopnost hledat při auditu odpověď na otázku, zda organizace používá bezpečné postupy a pracovníci na klíčových pozicích ovlivňujících jakost a bezpečnost výrobků jsou způsobilí pro tyto činnosti.
Obsah kurzu:
- Procesní přístup v systému řízení jakosti
- Popis procesu, metodika hodnocení
- Požadavky na auditory dle ISO 19011
- Příprava na audit
- Postup auditu
- Analýza rizik, kontrola kritických bodů v procesu
- Dokumentace auditu
Obsahem kurzu není výklad standardů v oblasti bezpečnosti potravin. Jejich znalost je ale důležitým předpokladem pro porozumění obsahu tohoto kurzu.
Požadavky na vzdělání a praxi:
Znalost standardů bezpečnosti potravin.
Praxe v potravinářství.
Povinné předchozí absolvování kurzů:
Doporučujeme absolvování kurzu
/www.csq.cz/kurzy/manazer-bezpecnosti-potravin>Manažera bezpečnosti potravin.
Doba trvání kurzu:
2 dny
Lektoři:
Dr. Ing. Leona Petrová
Forma ukončení:
Účastník při splnění 80% docházky obdrží osvědčení o absolvování kurzu.
Doporučení:
Kurz je doporučen držitelům personálních certifikátů k recertifikaci.
Bližší informace:
Jana Kvapilová, tel.: +420 221 082 231
kvapilova@csq.cz
Grafické modulové schéma v oblasti potravin naleznete
zde.