Příprava pokrmů studené kuchyně

Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde
  • Místo konání

  • Region:
    Karlovarský kraj
  • Adresa:
    Horova 12, 36001 Karlovy Vary
  • Termín

Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde

Popis kurzu Příprava pokrmů studené kuchyně

Příprava pokrmů studené kuchyně, 100 hodin

Číslo akreditace: MSMT-37605/2018-1/499

Popis kurzu:

Kurz je určen pro pracovníky v gastronomickém provozu a fyzické osoby splňující níže uvedené vstupní předpoklady, pro které je příprava pokrmů koníčkem nebo dalším krokem pro zdokonalení ve své profesi. Obsahem kurzu jsou veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného kvalifikačního standardu profesní kvalifikace, které po ukončení kurzu absolventi získají. Naučíte se navrhnout a zvolit vhodné studené pokrmy pro danou příležitost, zvolit pro ně vhodné suroviny i technologický postup. Budete umět připravit a esteticky upravit různé studené pokrmy pro běžné i slavnostní příležitosti. Osvojíte si i nové trendy z této oblasti.

Co mi kurz přinese:

  • Naučíte se zvolit postup práce, potřebné suroviny a zařízení pro přípravu pokrmů.
  • Budete umět připravit suroviny pro výrobu jídel.
  • Naučíte se připravit produkty běžné studené kuchyně.
  • Budete umět zpracovat a upravovat polotovary.
  • Naučíte se nakládat s inventářem.
  • Osvojíte si formy skladování potravin a nápojů podle hygienických předpisů.
  • Naučíte se obsluhovat technologická zařízení v provozu.
  • Budete mít veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného hodnotícího standardu profesní kvalifikace.

Délka: 24 hodin teoretické výuky a 76 hodin odborné praxe.

Forma studia: prezenční

Způsob ukončení studia: Závěrečná zkouška před autorizovanou osobou v rozsahu 5 - 7 hodin

Komu je kurz určený:

  • Fyzickým osobám splňující vstupní předpoklady
  • Pracovníkům v gastronomickém provozu
  • Pro všechny, pro něž je příprava pokrmů koníčkem nebo dalším krokem ve své profesi

Vstupní předpoklady: nižší než ukončené střední vzdělání, minimální věk 16 let, zdravotní průkaz pro práci v potravinářství

Program nebo obsah:

  • Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci
  • Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
  • Přejímka potravinářských surovin
  • Příprava surovin pro výrobu jídel
  • Příprav produktů běžné studené kuchyně
  • Příprava a estetická úprava studených pokrmů pro slavnostní příležitosti
  • Zpracování a úprava polotovarů
  • Nakládání s inventářem
  • Skladování potravinářských surovin
  • Obsluha technologických zařízení v provozu
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů
  • Organizování práce v gastronomickém provozu
Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde

Kontaktovat firmu - Akredika o.p.s.

Váš email:
Váš dotaz:
Kontrola proti spamu. Kolik je osm a sedm ? Součet zapište číslicemi.

Dodavatel veřejného kurzu

Akredika o.p.s.

Prosíme zmiňte EduCity
při kontaktování dodavatele

Adresa

Mimoňská 3223, 470 01 Česká Lípa

Kontakty


*Objednávka kurzu či žádost o více informací je zaslána přímo dodavateli vzdělávání. Ceny kurzů bez slev na EduCity jsou stejné jako u dodavatelů. Uplatnění slev u LAST MINUTE a Akčních kurzů pouze při objednání přes EduCity.